maanantai 19. maaliskuuta 2012

Elämä asettuu uomiinsa..pikkuhiljaa.

Tuntuu että nyt koko ajan tapahtuu kaikkea mistä pitäisi muistaa tännekkin kirjoitella..kauheasti siis kissa aiheista hässäkkää jonka pääkapellimestarina  on toiminut viimeiset viikot pikku Ulpuliini.

Yritetään jonkinmoista aikajanaa siis luoda. Toissa viikolla sain kuumeisesti odotetun tekstiviestin Hiutaleen kissalasta: Beigetäplikkään Terttu Telperionin nisät olivat alkaneet punoittamaan ja muutenkin merkit olivat sen suuntaisia että meille "implantti lupa" irtosi.

Tertun odotusta voi seurata vaikkapa Hiutaleen omilta FB-sivuilta. Tertun laskettu aika on 22.4.2012.

Junolle siis piti varata aika kemialliseen kastraatioon, samalla reissulla Juno ja Paavo pääsisivät ensimmäiseen hampaidenpuhdistukseenkin. Soitin neljälle maantieteellisesti lähimmälle eläinlääkäriasemalle ja pakettihintojen vaihtelu yllätti suuresti. Halvimmillaan 2x hampaat+implantti olisi ollut hieman päälle 300€, kalleimmillaan 420€! Valitsin diplomaattisesti hintahaitarin keskipäästä ja loppusumma kassalla olikin lopulta 353,80 (tosin tähän kuului kissakolmikolle Milbemax- matokuuri).

Paavon osalta kaikki oli mennyt hyvin. Paino oli laskenut entisestään ja oli nyt "vain" 5,6kg elikkä viime syyskuusta painoa oli tippunut vielä 300g.
Juno oli tiputtanut painoa myös tuon samaisen 300g (nyt siis 4,9kg) mutta muuten kaikki ei ollutkaan mennyt yhtä mainosti kuin Paavolla.

Junolla oli alkanut nukutuksen loppupuolella sieraimista valumaan hieman nestettä ja todettu että hengitys oli mennyt hieman vaikeaksi. Tästä oli selvitty nesteenpoistolääkityksellä sekä antibioottipiikillä. Kotiin lähtiessämme hengitys ja muut elintoiminnot olivat jo täysin normaalit. Mukaan sain kuitenkin kaksi pientä palaa nesteenpoistolääkettä jotka annostelin Junon ruokaan kahtena seuraavanä päivänä. Syytä moiselle nesteenkeräykselle ei oikein tiedetä. Eläinlääkärin mukaan jotkut kissat vain reagoivat noin nukutukseen ja seuraava kerta voi olla täysin oireeton.

Hampaat ovat nyt kuitenkin puhtaat, ja Junolla on pikkuruinen implantti mahassa. Kauhulla odotan milloin testosteroni piikki puskee päälle ja Juno aloittaa meuhkaamisen. Nyt kolme päivää implantinlaiton jälkeen en ole huomannut minkäänlaista kollittelua. Ei kai se perjantain nukutus voi enää nyt maanantaina vaikuttaa??? Juno on hyväntuulinen ja torkkuu siellä täällä..jopa uuninkin päällä :) Huvitusta on herättänyt viimepävinä myös Junon uusi ääni... ääni on pieni ja mariseva. Volyymi on laskenut aivan selvästi tai sitten Junolla ei ole vain ollut mitään sellaista sanottavaa mitä ei puskemisella voisi hoitaa.
Ulpulla on sen sijaan mennyt kirjaimellisesti lujaa. Kassit (varsinkin rapisevat) ovat mieluisia, mutta kaikkien näiden lelujen yläpuolelle asettuu IKEAN HIIRI! Tiedä häntä lieneekö asiaan osuutta  sillä, että yksi sellainen matkusti Ulpun kanssa kuljetuslaukussa Hollannista tänne saakka, vai onko niissä jotain muuta taikaa mitä me ihmiset emme tajua? Ulpulla on näitä hiiriä jo neljä. Kaksi valkoista, yksi ruskea ja yksi harmaa. Jos haluatte ilahduttaa Ulpua, näillä se onnistuu!

Olemme eläneet Ulpun kanssa nyt kolme viikkoa eikä sitä voi käsittää. Ulpusta tuli todella nopeasti yksi täydellinen osa perhettämme.Ulpu on nyt myös ystävystynyt paremmin Paavon kanssa. Kiehnäämien ja leikkiminen on kaverusten kesken lisääntynyt päivä päivältä.
Ei Paavo vielä kuitenkaan yllä aivan Junon tasolle Ulpun sydämessä, vaikka Paavokin sen mielestä tosi kiva on :)Ulpu ja Juno - Juno ja Ulpu. He ovat kuin majakka ja perävaunu.
Alla viimeviikon söpöilysaldoa:


                                         ----------------Haagapalatsi kuittaa.-----------------0 kommenttia:

Tunnisteet

Lukijat