Rasvahäntä

Junon suotuisalla avustuksella jouduin tutustumaan loppukesästä aiheeseen nimeltä rasvahäntä. Huomasin aluksi vain pienen patin hännässä, enkä kiinnittänyt siihen sen suurempaa huomiota. Huoleni heräsi kertalaakista kun tajusin että patista lähti karvat!!
Kahlasin läpi kaikki netistä löytyvät keskustelut, aiheet, neuvot, soitin kasvattajalle ja eläinlääkäriin (joka käski vain seurata tilannetta), perehdyin vitamiinien puutostiloihin ja kauhukuviin amputoiduista hännistä.
Ostin apteekista shampoota jota suositeltiin, pesin sillä tovin kunnes tajusin että siitä ei ole mitään hyötyä. Kun viimein käytin tyypit lääkärillä rokotuksissa sain virallisen diagnoosin rasvahännästä (tässä vaiheessa karvattomia laikkuja oli kaksi ja hännän tyvessä oli kauheasti mustapäitä) saimme rokotusten lisäksi lääkeshampoon jolla häntää piti kuurata kaksi kertaa viikossa.
Tulosta näytti syntyvän tällä ohjeella hetkessä, mutta vain väliaikaisesti. Syytä oli myös itsessäni sillä emännän rokkikukkoilut (kanailut) katkaisivat lupaavan parantumisen jonka seurauksena Juno sai puhjenneen finnin ja kovan kutittavan ruven hännän sivuun, minä puolestani tappavan huonon omantunnon. Leikkasin karvoihin takertuneen ruven pois ja aloitin omatoimisesti tehokkaan pesurupeaman. Nyt häntää pestään melkein joka toinenpäivä tai ainakin kolme kertaa viikossa ja tuloksia syntyy!  Kaksi viikkoa on mennyt jo aivan loistavasti ja tällähetkellä hännässä ei ole patin pattia, rupia eikä uusia kaljuja kohtia :)

Onneksi ihana Juno suhtautuu pesuun mainiosti, ilmeisesti kovasti LAATUAJAN viettämisenä. Ainoastaan lopussa pyyhkeellä kuivaaminen (vähän vastakarvaakin) aiheuttaa sellaista " mä en haluu enkä tahdo" reaktiota ja ääntä.

Aluksi hieman pelotti ajatus kissan pesusta, mutta muutaman kerran käytännön harjoittelun jälkeen keksimme Junon kanssa mainion keinon. Uskaltaisin väittää että toimii käsittelyyn tottuneille kissoille jotka eivät liiemmin pidä vedestä tai kovasta vesisuhinasta eikä tassujen kastumisesta ( Junon tassut EI SAA kastua, se on tullut selväksi)

1. Ihmipesuri laittaa vessaan valmiiksi kuppiin haaleaa/lämmintä vettä ja lorauksen pesuainetta
2. Ihmispesuri ottaa kiltisti sukat ja housut pois ( lähinnä kastumisvaaran takia)
3. Ihmispesuri vie kissan vessaan ja menee kyykkyasentoon.
4. Kissa nostetaan syliin siten että pää on pesurin vasemmalla puolella ja pylly oikealla. Lopputuloksena häntä roikkuu oikean jalan sivulla.
5. Ihmispesuri pesee saippuvedellä hännän ( toimii koska kissa ei näe ja vesi on kivan lämmintä + tassut pysyy kuivina!).
6. Kun saippua on hännässä levitettynä laske kissa pois sylistä ja anna aineen vaikuttaa n. 10 min.
7. Vaikutusaikana voi hyvin siivoilla vaikka vessaa, tai laittautua töihin tms. Kerro oven takana huolehtivalle kissakaverille että toinen pääsee elossa vielä poiskin.
8. Ihmispesuri ottaa kissan samaan asentoon syliin kuin kohdissa 3-4 ja huuhtelee hännän esimerkiksi käsisuihkulla huolellisesti.
9. Laske kissa pois ja kuivaa pahimmat vedet hännästä pyyhkeellä.
10 . Päästä rasvahäntäinen parka ulos vessasta kuivaamaan itse loput.

Tunnisteet

Lukijat