perjantai 18. toukokuuta 2012

Juno ja Ulpu käväisivät Tallinnassa!

 Niinpä siinä sitten kävi että kissoja lähdettiin näyttämään ulkomaille saakka. Täplät ottivat pakkauksen rennosti lähtöaamuna. Juno nukahti aamuruuan jälkeen repun viereen vahtimaan mukaan lähteviä ruokia ja leluja. Huuto alkoi vasta siinä vaiheessa kun kissat torpatiin laukkuihin ja ovi ulkomaailmaan aukesi.

Matka sujui kattien osalta moitteettomasti. Ulpu matkusti asiaan kuuluvasti vaaleanpunaisessa kissojenkuljetusrepussa ja sai ylimääräistä huomiota muihin laivaan menijöiltä. Pikkuinen kissa ei jännittänyt laisinkaan vaan kurkki kevellessäni mitä ympärillä tapahtuu. Juno nurisi kysyttäessä vastauksensa mutta piti muuten (kerrankin) suunsa kiinni.

Ensimmäisenä näyttelypäivänä sisustimme kaksi vierekkäistä näyttelyhäkkiä, mutta muutaman minuutin päästä tajusimme että pariskuntaa on turha erottaa. Junoa jännitti mutta Ulpua ei. Ulpu halusi vain olla Junon lähellä ja muuten keikaroi koko reissun puoliksi häkin ulkopuolella hurmaamassa muita ihmisiä.

Alla ensin Ulpun lauantain arvosteluseteli:
 
.. ja sitten Junon. Juno sai luokassaan viimeisen sertin ja valmistui lauantaina International Championiksi!! Hyvä Juno!


Toisena päivänä olikin sitten jännittävää. Ulpu on juuri ennen Tallinnan matkaa täyttänyt 6kk, joten nuorten luokassa emme povanneet sen suurempaa sukseeta. Tokihan esimerkiksi 8kk ikäinen neiti näyttää paljon "valmiimmalta" kuin nipin napin puolenvuoden ikäinen vinkuiita..Junolle olimme vain hakemassa sitä yhtä ulkomaan serttiä ja Ulpulle kokemusta.
Kävipäs sitten niin että Juno yllätti ja pääsi toisen kerran elämässään paneeliin saakka! Olimme aivan äimän käkenä kunnes paljastui että Juno saisi sinne mukaan myös Ulpun!!!


 
   Paneelia rakastavaiset ja tässä vaiheessa jo hyvin väsyneet kissat odottivat yhteisessä pussukassa.  

Loppujen lopuksi paneeliin pääsi muitakin suomalaisia oceja ja matkassa mukana ollut Topspotin Maija ryhtyi paneeliin assariksi.  Näyttelyissä kissakuvaajana toimiva Tessa Lv. otti kuvia paneelista ja muutamaan kuvaan tallentui myös Juno ja Ulpu!


Ulpulla on taito tähän. Pieni nenärutussa huuteleva prinsessa saa kaikkien sydämet heltymään. Ulpun sunnuntaina arvosetellu tuomari näytti hetken siltä että viskaa kissan omaan laukkuunsa ja vie kotiinsa paijattavaksi :)
 
 
Voi että olimme iloisia! Emme kuitenkaan saaneet yhtään ääntä paneelista, mutta eipä se juuri sydäntä painanut. Molemmat kissat olivat myös Tessan kuvattavana, mutta niitä kuvia pitää odotela vielä muutama viikko..älyttömän hienoja kuvia kuitenkin tulossa!

Kotimatkalla alkoi hieman jännittämään miten kissakolmikko tulisi muutaman päivän eron jälkeen toimeen. Arvelin ainakin Ulpun osalta jonkinmoisia sähinöitä, mutta toisin kävi. Pikaisten nenät pyllyyn operaation jälkeen kissalauma oli jälleen sujut keskenään. Ihania reippaita kissoja.



Muina kuulumisina kerrottakoon että implantti on mitä ilmeisemmin aloittanut toimintansa. Junon nyytit ovat mielestämme pienentyneet, eikä muiden kattien turpasaunoja ole niin usein enään ohjelmassa. Levottomuus on vaihtunut joka iltaiseen riehumiseen ja onpa Juno tavattu usein jo leikkimässä lelulla yksinkin! Tätähän meillä ei ole tapahtunut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta yli vuoteen. 
Paavo juoksee ja saa hepulin yleensä vain kerran päivässä ja usein aamulla. Ocien iltahupien aikaan setämies katsoo meininkiä usein tornista ja toimii erotuomarin roolissa.


Leikkien jälkeen alkaa täpläkissoilla levoton makoilu. Häntää piiskataan lattiaan vaikka väsyttää niin ettei jaksa enään muuten liikkua. Sitten otetaan muutama askel ja kaadutaan uudestaan. Luulen että tämä on tuttua ainakin kaikille ocien omistajille, sen verran samalla tavalla käyttäytyy Juno sekä Ulpu.

Tämä "makoiluhetki" on komeiden kuvien ottamiseen se paras mahdollinen. Silloin ollaan rennosti ja nautitaan adrenaliinin jälkihuumasta..se näkyy ainakin Junon osalta miehekkäänä poseeraamisena..




Ulpu on puolestaan viimeisten viikkojen aikana näyttänyt jekkumaakarin elkeitä. Ruukkuja tongitaan (puutarha innostus tarttuu talouden naisiin) ja leluja löydetään milloin mistäkin. Silloin kun on hiljaista on syytä epäillä että Ulpu tekee jotain pahaa..jossain. Pahinta on se ettei sille voi edes huutaa.  Tyyppi tulee kutsuttaessa 90% paikalle ja aloittaa purinan samantien. Muutenkin aina kun jossain kolahtaa ja menee paikalle Ulpu löytyy lähistöltä ja sanoo "MIIIIIH!!" aivan kuin kertoakseen ettei se ole hän. Ihana kissa <3


torstai 3. toukokuuta 2012

Ulpu kokeili näyttelyssä olemista sekä sai suomen kansalaisuuden.

On jälleen aikaa vierähtänyt edellisestä blogipäivityksestä. Kuinka ollakkaan ystäväpiirissä on putkahdellut pieniä oci-pentuja kuin sieniä sateella. Ensin Junon kasvattikodissa Tampereella syntyi ruskeatäpläiselle Taralle viisi ihanaa pentua ja sitten muutaman päivän perästä Junon viikonloppuheila Terttu sai neljä suklaatäplikästä pentua. Käsittääkseni kaikki karvapallot ovat vielä vapaina ja kiinnostuneet tai muuten vain ihania pentukuvia halajavat voivat vierailla Northallan tai Hiutaleen pentusivuilla.

Ulpu oli elämänsä ensimmäisissä näyttelyissä sunnuntaina 29.4.2012. Näyttelyissä meni mukavasti, vaikkakin möykkäävät lapset ottivat kaikkia päähän. Ulpua jännitti hieman, mutta onneksi arvostelu oli sen verran myöhään että pahin ujoilu kerkesi mennä jo ohi. Arvostelupöydällä Ulpu oli ensikertalaiseksi mielestäni varsin reipas. Harmi vain ettei arvostelusetelistä ole minulle mitään iloa. En ymmärrä sieltä kuin satunnaisia kirjaimia tai sanoja. Ilmeisesti hyvä on kun melkein joka kohdassa lukee ex..ex..ex. Ja tuloskin oli toivottu EX1. Ulpulla ei tosin värinsä puolesta kauheasti kilpakumppaneja löydykkään, toisin kuin Junolla joka on suklaatäpläinen.


Näyttelyiden tiimellyksessä saimme kotiin viemisiksi myös vasta saapuneen todistuksen Ulpun uudesta kansalaisuudesta. Rekisterikirja saapui juuri ennen näyttelyitä ja näin Ulpusta tuli Suomalainen.
 
Junohan ei suomen näyttelyihin voinut nyt osallistua, sillä seuraava serti pitää kuulema hakea ulkomailta saakka. No mehän haemme ja matkaammekin huomenna Junon ja Ulpun kanssa Tallinnaan testailemaan näyttelyhäkkejä. Jos onni on myötä, palaa Juniper reissulta uuden tittelin kera.

Kuinka teillä nukutaan? Haagassa kissakolmikko on viimeaikoina kunnostautunut improvisoiviin asentoihin ja eksperimentaaliseen nukkumiseen.

 
Tämän kaiken mukavuuden kukkuraksi Ulpu (Mitha Goobita Yangatin) täyttää tänään 6 kk! Meille tullessaan pieni, hieman alle kaksi kiloinen lumileopardi on kasvanut meillä ollessaan 2,7 kiloiseksi nuoreksi naiseksi. Onnea Pulpu Pullamaha!

Tunnisteet

Lukijat