keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Hyvää Joulua kaikelle kansalle!




Juno on ymmärtänyt sen että pakkasella tärkeintä on muistaa pitää pää lämpimänä. Herra nukkuu suurimman osan ajasta vanhalla kirstulla ja kääntelee itseänsä sopiviin asentoihin, kuitenkin niin että jokin osa on koko ajan patterissa kiinni.
Kuvitella että kissat (lähemmäs kuusikiloiset) mahtuvat vieläkin  samalle pienelle pylpyrälle hengailemaan!? Tämä voi tietenkin johtua myös siitä että olen ilmeisesti vihdoinkin saanut pojat hieman solakampaan kuntoon, ainakin Junon pentupyöreys on kadonnut lähes kokonaan :)

Tyyppi esitteli myös miehisiä taitojaan kasvattikodin henkilökunnalle männä viikonloppuna kyläilytapahtuman yhteydessä. Haistelua, uhmakasta tuijottelua, karvojen pörhistelyä ja lopuksi vielä näykkäisy. Meillä ei hyväksytä muiden kissaloiden tuoksuja, varsinkaan jos vieraiden pusakassa haisee kolli :) Onneksi tajusi edes vähän söpöillä ja keimailla. Parvonen sen sijaan saalisti tuttuun tapaan lattialta pullanmuruja. Olet mitä syöt <3
maanantai 13. joulukuuta 2010

Uusia kuvia Junosta herran omilla sivuilla!

Munallinen mies liehittelee jääkaappia...Lihat tiskiin perkele!

Haagassa voidaan tuhdisti, lämpimässä nukkuen, kaappeja availlen ja tiskipöydille hyppien. Miehisen elämän lakonisempaa jaksoa jonka aikana häntäkin on alkanut näyttämään normaalilta.


Paksu-Paavo puolestaan leikkii kuin vimmattu mutta kasvaa vain..Parvonen ei ole lihava, sillä on vain isot luut<3
lauantai 27. marraskuuta 2010

Interaktiivinen luonto.

Talvi on tullut ja toinen kissoista ei suostu enään menemään parvekkeelle ilman äärimmäisen hyvää syytä, koska hupia ei saa enään partsilta sitä etsitään sisätiloista monin keinoin. Viime viikon huippuhetkeksi muodostui nimeltämainitsemattoman uuden teeveekanavan ohjelmatarjonta joka koostui yksinkertaisista elävänkuvan pätkistä. Välillä ihmeteltiin Flamingoja ja alla olevia varpusia (kts kuvat.). Talon ihmiset saivat remakat naurut kun kuva siirtyi pian kuvien oton jälkeen varpusista Korkeasaaren karhuun joka raahasi lihaisaa jätti luuta hyvälle ruokailupaikalle (tässäkohdin Juno ei vielä tajunnut mihin varpuset jäivät, mutta oli silti nenä kiinni ruudussa..). Olen aina epäillyt että kissojen kiinnostus televisioihin on liittynyt ylipäätään liikkuvaan kuvaan mutta hetken karhua ihmetelleen Junon teot kertoivat toisin. Tassulla meinaan alettiin lätkimään karhun liha ateriaa ja sitä taidettiin hieman hampaillakin kolahduksesta päätellen koettaa. Karhu itse ei kiinnostanut pätkääkään.

Meidän uusi suosikki kanava. Jostain syystä eräänä iltana sieltä tuli 30 min vain lähikuvaa varpusista pensaassa....

Varpuset pensaassa-ohjelma alkoi tuntumaan yhtäkkiä hyvinkin jännittävältä..

Ruudun alakulmassa säksättänyt lintu ei ansitse Junon mielestä suunvuoroa.






















___________________________________________________________________________________

On myös pikkuhiljaa alkanut ärsyttämään tuon kännykameran kuvien laatu..jos kaikki menee suunnitelmien mukaan ostan itselleni mahtipelin joululahjaksi. Siinäpä sitten ainakin selviää kummassa päässä vika on :)
sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Kakkila on maino asia, se on nimittäin täällä!

Kakkila kokonaisuudessaan. Alla on 5cm jalat ja pohjassa vatien mentävät aukot, näin vadit ovat tukevasti eivätkä pääse kaatumaan.

Kakkila ilman kantta: Tilaan on suunniteltu pieni eteinen jotta murut jäisivät sisään. Tarkoituksena käydä ostamassa matto tms. pohjalle.
    Tälläinen näkymä on kakkakoneiden silmin, tosin valoa ei ole näin paljoa koska kansi on kuvassa poissa.

Juno testailee kannen kestävyyttä sekä materiaalien laatua. Hyväksyntä taisi tulla, sen verran paljon kulmia puskettiin.
_________________________________________________________________________________


Tosiaan. Mahtava juttu ja loota on nyt tutkittu ja omaksi otettu. Onnistunut versio visiostani jossa yhdistyisi eteisen penkki ja kissanvessa. Lootaan on vedetty nyt vain pohjamaalit koska tarkoitukseni on koristella se jollain/jotenkin sisustukseen sopivaksi (heti kun olen päättänyt millä maalaan koko eteisen!). Laatikoiden tekijä ilmoitti tekevänsä lootia myös muille pientä korvausta vastaan...mikälisikäli kokevat heillekkin ks. systeemin sopivan.
maanantai 15. marraskuuta 2010

Meille tulee ihan oma Kakkila!

Olen kärsinyt muutaman viikon vaikeasta ja toiminnallisesta sisustusvimmasta. Eteiseen ilmestyi tuunattu Lundian hylly ja seuraavaksi aloin järkeistämään kissojen hiekkisten sijaintia, ja kokoa.  Surffailin netissä ja löysin aivan mainion blogin, jossa hyötykäytetään Ikean tavaroita sisustukseen hieman erillaisella tavalla..
Koska en halua ehdointahdoin enempää ruotsalaisen firman tuotteita kotiini aloin suunnittelemaan kakkilaa itse.
Lähtökohtaisesti sen piti olla laatikko jonka päällä voi istua (kun tulee eteiseen), niin pitkä että sinne saa kaksi laatikkoa, ja tietenkin niin korkea että Pavekin mahtuu asioilleen :)
Kerroin innosta piukeana ideani vara-isälleni joka innostui selkeästi ideasta aivan yhtä paljon kuin minä ja pian täällä mittailtiinkin jo touhukkaasti hillomunkkien ja kahvin voimalla! Mietimme materiaalit, käytettävyyden, tulevia koristeluita (jotka teen mä) ja kaikkee. Sitten Vanhukset painuivat mökille mittojen kanssa.

                                                                      

Isänpäivän aamuna sain sitten mukavan kuvaviestin :)Lisää kuvia laitan sitten kun saan mahtihuussin tänne kotiin saakka.















Kirjauduin muuten pitkästä aikaa Photobuckettiin ja löysin sieltä huisin edit osion, siellä voi tehdä helposti vaikka mitä kivaa kuville :)



Kuvassa siis Juno, oma komea kollini <3
sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Ai niin, ne näyttelythän meni jo!

Siellä oltiin ja Ex 3 oli sen päivän saldo. Onneksi muut kisaan osallistuneet kissat sai ne muut palkinnot kun olisihan se ollut kurjaa jos ne olisivat jääneet kokonaan jakamatta :) Junon arvosteli Italialainen Tuomarisetä joka olikin tosi nopee hommissaan. Juoksin hakemaan kissaa joka ei varmastikkaan kauheasti osannut arvostaa hernesäkinrooliaan ravatessani takaisin.

Tuomari tutki ja lääppi tärkeän näköisenä Pirpanaa ja sitten se sanoi: " I Prefer More Athletic", tuo lause lukee arvostelusetelissäkin. Muusta setelissä ei sitten oikein selvää saanutkaan..viisaammat tulkkasivt käsialaa sitten myöhemmin minulle ja olihan siellä sitten melkein kaikki muu erinomaista paitsi häntä ja vatsanseutu.
Juno parka ei vaikuttanut Italialaista pienellä tukevuudellaan eikä kapisen näköisellä rasvahännällään. Kummallisia nuo tuomarit :)
Loppupäivä menikin karaistessa herraa olemaan muuallakin kuin piilossa, ja juuri kun alkoi homma toimimaan pitikin sitten lähteä kotiin päin.

Kaikenkaikkiaan mukava päivä ja mukaan tarttui taas kaiken näköistä..Tietty kaikkii herkkuja ja sitten Parvoselle eri trendikäs makuualusta ja Junolle Jussi-paita talvikeleille!


Ehkä minä vielä jokinpäivä Junoa menen vielä näytille viemään...Vaikka virallinen naimalupa on saatu niin kiinnostaisi tietää mitä sitten sanotaan kun häntä on kunnossa ja muutama sentti silavaa sulateltu pois!
sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Meidän kissat tekee ihan itse ruokaa!

Meidän kissat on ihan liian omatoimisia.

Olen kaksi kertaa saanut ystävän hoitamaan niitä reissujemme ajaksi ja molemmilla kerroilla olemme saaneet tekstiviestitse tiedon tyyppien sikailusta. Ensimmäisellä kerralla pieni avaamaton 500g raksupussi oli saanut kyytiä. Se oli haettu kaapista ja avattu yhteispelillä, silloinen hoitaja kysyi pitääkö niille antaa vielä ruokaakin.

Viime viikonloppuna olimme Tukholmassa jonne sain viestin: "Oli muuten teidän pojut vetässy kaapista pari lautasta je ne oli menny rikki, mutta no hätä, mie lakasin ne pois lattialta." Siis mitä? Tyypit olivat siis ramboilleet ylä astiakaapin oven auki ja kaivaneet sieltä itselleen virikettä tai ruokaa. Kaapissa on joskus ollut raksupussi ja toisinaan sulkainen leikkikalu, joka on ollut siellä piilossa.

Meinattiin kuolla nauruun kun näimme Tukholmassa sielujemme silmin kuinka Juno on operoinut ovia auki samalla kun Parvonen on huudellut ohjeita. Seuraavalla kerralla kun olemme lähdössä pitemmäksi aikaa pois täytynee keittiö teipata umpeen.
torstai 23. syyskuuta 2010

Juno osallistuu elämänsä toiseen näyttelyyn 9.10

Juno oli elämänsä ekassa näyttelyssä Messukeskuksen Pet-Expossa toukokuussa. Päivä oli minun sekä Junon kannalta äärimmäisen jännittävä. Kaikille muille kissoille piti hieman murista vaikka sylissä oltiinkin. Tuomarinkin pöydällä mentiin ihan myttyyn. Ekasta näyttelystä saimme kuitenkin EX1 arvostelun, joka oli ihan kiva juttu.

Koska keväinen näytelmä oli vielä nuorten luokassa ja Junokin ihan keskenkasvuinen päätin ilmoittaa sen lokakuuksi näytelmään, josko morsianehdokkaitakin löytyisi. Toiveena olisi myös se että pikkumies oppisi käyttäytymään muuallakin kuin kotona.


Tässä linkki Ery-Sydin näyttelyyn.
http://www.ery-syd.net/nayttelyt.htm
perjantai 11. kesäkuuta 2010
Elämäni ensimmäinen kerta kun blogia yritän syytää ilmoille. Vaatii minulta aikamoista aivopinnistelyä näin alkuun. Mutta jokatapauksessa tarkoitukseni on näille sivuille päivitellä Junon ja Parvosen kuulumisia sekä kissoihin liittyviä ajatuksiani. Ennalta mainittakoon että kirjoitusasu ei tule olemaan hääppöinen vaikka parhaani yritänkin :D

Tunnisteet

Lukijat